Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

Izaberite broj iz arhive:

18. BERZANSKI SUSRETI “PONUĐAČI UGOSTITELJSTVU” ODRŽANI U ZNAKU JUBILEJA HORES-A

U organizaciji Poslovnog udruženja hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije HORES u restoranu “Jezero” na Adi Ciganliji 5. i 6. decembra su održani 18. Berzanski susreti “Ponuđači ugostiteljstvu”. Ovogodišnja manifestacija bila je u znaku obeležavanja 40 godina postojanja i rada Poslovnog udruženja HORES (ranije Ugoprogres), pa je tim povodom 7. decembra, takođe u restoranu “Jezero”, održana i posebna svečanost na kojoj je proslavljen taj jubilej.

Osamnaesti Berzanski susreti održani su u Beogradu da bi se što dostojnije obeležio jubilej, u gradu u kome je udruženje hotelijera i ugostitelja i osnovano pre četiri decenije. To je u pozdravnoj reči, prilikom otvaranja ovih susreta, istakao i Njegomir Kilibarda, predsednik Skupštine HORES-a. On je, pozdravljajući učesnike Berze i druge goste, izrazio očekivanja da će Udruženje HORES i ponuđači sirovina, pića, hrane i opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo i ubuduće uspešno sarađivati i zajednički doprinosti unapređenju svojih delatnosti i da će Beograd svake godine otvarati bar po jedan novi hotel i da će naš glavni grad imati sve više gostiju.
Ovogodišnja manifestacija, kao i prethodnih 17 koje su održane na Zlatiboru i u Kragujevcu, bila je skup relevantnih subjekata hotelsko-ugostiteljske privrede i na njima je učestvovalo oko 25 proizvođača, snabdevača, hotelijera, restoratera i drugih poslovnih partnera iz Srbije, ali i iz inostranstva. Sa svojom ponudom predstavili su se “Tehnooprema” iz Beograda, odnedavno kupljena od strane kompanije Uniondrvo, Kordun, Cepter, Plantaže “13.jul”, Winterhalter, Navip i drugi.
U okviru Berzanskih susreta održana je i sednica Upravnog odbora HORES-a, kao i konferencija za novinare na kojoj je upriličen razgovor s privrednicima državnog skeretara za turizam dr Gorana Petkovića koji je istakao da Srbiji predstoje veoma značajna ulaganja u hotele. Najavljeno je renoviranje i otvaranje novih objekata što je preduslov za brži rast turističkog prometa. On je naglasio da na pojedinim lokacijama treba stvoriti infrastrukturne preduslove za građenje hotelskih kapaciteta koji će, zajedno sa već postojećim, omogućiti Srbiji da do 2015. godine uveća priliv od turizma tri do četiri puta u odnosu na ovu godinu.

DOBITNICI NAGRADA POVODOM 40 GODINA HORES-A

Povodom 40 godina postojanja Poslovnog udruženja hotelsko-ugostiteljske privrede HORES, nagrade su dobili Mlađan Dinkić, ministar ekonomije i regionalnog razvoja, dr Goran Petković, državni sekretar, dr Bojan Dimitrijević, bivši ministar trgovine, turizma i usluga, predsednici skupštine HORES-a Krsta Crnčević, dr Milan Bajić i Njegomir Kilibarda, predsednici Upravnog odbora Udruženja dr Slobodan Čerović, Milenko Marjanović, Dragoje Vukmanović, Vojislav Radaković i Ratko Uljarević, direktori Udruženja Radmila Vasiljević i Dragan Barjaktarović.
Među institucijama koje su dobile nagradu su Privredne komore Srbije i Beograda, Unija poslodavaca Srbije, Nacionalno udruženje turističkih agencija YUTA, Samostalni sindikat ugostiteljstva i turizma Srbije, Udruženje banja i klimatskih mesta Srbije, Fakultet za turistički i hotelijerski menadžment i Visoka hotelijerska škola strukovnih studija iz Beograda, Tehnooprema Inženjering, revija UNO i časopis Cafe & Bar. Nagrade su dobili i predstavnici IH&RA i BAHA Dončo Tanevski, Blagoj Ragin, Dragica Drekalović, Amir Hodžić i Abraham Rozental. Povodom jubileja, nagrade su uručene i pojedincima čije je angažovanje u Udruženju pomoglo njegovo napredovanje. To su Slavoljub Čubrić, Obren Petrović, Milorad Štavljanin, dr Sava Janićević, Dragan Živković, Dragan Popović, Radomir Podinić, Dragan Reljić, Rajko Dobrosavljević, Mihajlo Vukadinović, Nikola Dimitrijević, Mladen Milutinović, Novica Mijalković, Radomir Rikić, Obren Drljević, Bogoljub Popović, Aleksandar Jovanović, Stojadin Ristić, Vukosav Šoškić, Budimir Čukić, Jovan Mrđenović i Prvoslav Veljković.
Čestitamo nagrađenima, a HORES-u želimo još puno uspešnih godina!


Na konferenciji za novinare je govorio i šef Kongresnog biroa Srbije, Miloš Milovanović. On je izjavio da će podizanjem nivoa hotelske usluge i ulaganjem u nove kapacitete Srbija i Beograd imati izglede da se vrate na svetsku mapu, kao značajna kongresna destinacija i ocenio da je od izuzetnog značaja što je Beograd uspeo da dobije organizaciju Svetskog kongresa hotelijera i restoratera IHA u oktobru 2009. - To je strateški značajan kongres za razvoj turizma u Srbiji, jer kada se čuje u svetu da hotelijeri organizuju svoj kongres u Beogradu, ljudi će početi da razmišljaju da će ta zemlja postati turistički hit i da je vredi posetiti - ukazao je Milovanović i najavio da će Kongresni biro od naredne godine početi razgovore sa hotelima u Srbiji koji imaju kongresne kapacitete, da bi zajednički pronašli tržište na kojem će biti prepoznatljivi i značajni.
Na završnoj večeri u restoranu “Jezero” uz veliki broj članova i prijatelja HORES-a, među kojima su bili i dr Goran Petković, Miloš Milovanović, dr Bojan Dimitrijević, bivši ministar trgovine, turizma i usluga, kao i Abraham Rozental, direktor Svetske asocijacije hotela, zaslužnim članovima i institucijama dodeljena su priznanja za KRATAKogodišnji rad i saradnju sa Poslovnim udruženjem hotelsko-ugostiteljske privrede HORES.

R.U.

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs