Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

PETI "BEOGRADSKI MANIFEST" OD 24. DO 26. MAJA

Beograd, 23.5.2019. - Peti „Beogradski manifest” održaće se 24, 25. i 26. maja u Gornjem gradu Beogradske tvrđave, a ulaz za posetioce biće besplatan, saopštila je Turistička organizacija Beograda.
Prošle godine festival je za tri dana posetilo oko 130.000 ljudi, a predstavilo se 65 gradova i opština naše zemlje, sedam izlagača iz inostranstva, pokrenuto je pet novih festvalskih zona i jedna od najvećih društveno odgovornih kampanja na temu reciklaže, u koju se uključilo 37 kompanija, kao i Turističke organizacije Srbije i Beograda. Ove godine zemlja partner je Crna Gora, koja će u okviru posebno osmišljene zone predstaviti svoju bogatu turističku ponudu, a predstaviće se i izlagači iz Slovenije i Republike Srpske.
U zoni „Aduti Srbije” predstaviće se bogati turistički potencijali, tradicionalne i kulturološke različitosti i lepote više od 60 opština Srbije. Posetioci će imati prilike da osete autentičan duh i atmosferu najzanimljivijih manifestacija i zašto ih treba posetiti. Zanatsko pivo, vino i hrana značajan su segment „Beogradskog manifesta”, koji će predstaviti neke od najboljih pivara, najkvalitetnija vina iz regiona, a uživanje u bogatstvu ukusa biće upotpunjeno širokom gastronomskom ponudom hrane, ali i živim svirkama sjajnih bendova i majstora akustične bluz muzike.
Najveselija i najposećenija zona festivala je dečja zona. Tokom tri festivalska dana, najmlađi će moći da uživaju u pomalo zaboravljenim igrama kao što su: gađanje konzervi, navlačenje konopca, trka puževa, trka s džakovima, između dve vatre. Zonu „Mašta može svašta” učiniće zabavnim i brojne kreativne radionice crtanja, plesa, slikanja, kao i kostimirani junaci iz bajki, klovnovi, štulaši, mađioničari, dečije predstave, nove društveno odgovorne akcije u kojima će mali posetioci i njihovi roditelji saznati nešto više o značaju reciklaže za očuvanje životne sredine i bezbednosti dece u saobraćaju.
Festival srednjovekovne kulture već je prepoznatljiv deo „Manifesta” i svojevrstan je vremeplov i dobar način da se očuva i predstavi mlađim generacijama tradicija viteških vremena. „Film i art” zona čini platformu posvećenu negovanju sedme umestnosti, filmovima nastalim u produkcijama koje neguju originalan kinematografski pristup, a ove godine će predstaviti devet prestižnih festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma – Fest, Beldoks, Zagreb film festival, Doku Fest Prizren, Bašta fest.
I ove godine nastavlja se kampanja „Manifestuj se – svaka limenka se računa”, u okviru koje će se tokom 15 dana maja prikupljati limenke za reciklažu ispred TC „Ušće”. Učesnici kampanje ispred TC „Ušće” će za predate limenke dobijati bodove na osnovu kojih će na „Beogradskom manifestu” moći da odaberu nagrade u vrednosti sakupljenog broja poena. Ukupno će biti podeljeno nekoliko hiljada nagrada koje će se preuzimati na samom festivalu.
Izložba oldtajmera, skulpture od slame, veliki šareni leteći baloni samo su deo jedinstvene festivalske atmosfere koja će poslednje nedelje maja obeležiti život našeg grada. Za uspeh i razvoj festivala izuzetno je značajna podrška Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Grada Beograda, Turističih organizacija Srbije i Beograda kao i Privredne komore Srbije.
Radno vreme festivala je u petak od 15 do 21 čas i u subotu i nedelju od 11 do 21 čas, navodi se u saopštenju.

Vesti

POZIV LOKALNIM SAMOUPRAVAMA DA POMOGNU HOTELIJERE
YUTA: AGENCIJE SPREMNE DA REALIZUJU PUTOVANJA
VIDI SRBIJU - POSETI DONJE PODUNAVLJE
ZA JEDAN DAN PODELJENO 6.700 VAUČERA ZA ODMOR U SRBIJI
SRBIJA NA ALIBABINOJ TURISTIČKOJ PLATFORMI FLIGI U KINI
MODEL POMOĆI HOTELIJERIMA NAREDNE NEDELJE
LETNJA KAMPANJA "IZABERI SVOJU AVANTURU, VIDI SRBIJU"
„VRABAC SERVIS“ PONOVO U CENTRU BEOGRADA
RAZGLEDANJA BEOGRADA IZ OTVORENOG AUTOBUSA
POSTEPENO OTVARANJE POSLOVNICA TURISTIČKIH AGENCIJA
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs