Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

SAVREMENE TENDENCIJE U TURIZMU I HOTELIJERSTVU

Novi Sad/Beograd, 9.9.2019. - Savremene tendencije u turizmu i hotelijerstvu – (CTTH) je međunarodna konferencija o istraživanju fenomena turizma, slobodnog vremena, hotelijerstva, lovnog turizma, gastronomije i multidisciplinarnih oblasti kao što su događaji, kongresna industrija, preduzetništvo u ugostiteljstvu, kreativne industrije i slično. Ovo je osamnaesta po redu, a postoji od 1997. u organizaciji Prirodno-matematičkog fakulteta, Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Novi Sad.
Ove godine, radni naziv konferencije je Pripremite se za I-generaciju. Mlađe generacije su izazov zbog njihovog kratkog raspona pažnje. I-generacija ima priliku da se dobro poveže, jer informacije kojima imaju pristup skoro su neograničene. Sve se filtrira: „šta je u trendu“, „šta je vruće“ - kako bi mogli da biraju na šta će potrošiti svoje vreme. Iz marketinške perspektive to znači brzo privlačenje pažnje, a zatim pružanje detaljnijih informacija mladima pomoću kojih će se oni dalje pratiti. Do 2020. godine I-generacija će predstavljati skoro 40% svih potrošača sa raspoloživim primanjima za putovanje. Iako se najbolje mogu opisati kao sofisticirani, oni imaju širu perspektivu i spremni su da probaju što više različitih proizvoda i usluga sa turističkih destinacija širom sveta.
Svečano otvaranje konferencije je u četvrtak, 12. septembra u 10 časova u velikoj sali Rektorata Univerziteta u Novom Sadu (Trg Zorana Đinđića), kada će se, osim domaćina sa PMF-a, gostima obratiti potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, kao i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević. Potom će uslediti plenarna predavanja renomiranih profesora iz turizma, hotelijerstva i gastronomije, među kojima su i Berenice Pendzialek, savetnik za inostrani turizam i digitalni marketing, Kina, Robin Villarreal, Ambasador Instituta za kulinarsku umetnost i šef strateških kulinarskih projekata, Varna, Bugarska, i Maja Turnšek, docent i prodekan za istraživanje, Univerzitet u Mariboru, Fakultet za turizam, Slovenija.

Vesti

OBNOVLJENI PAVILJONI U "BUKULJI"
KONKURIŠITE ZA SREDSTVA IZ IPARD FONDA
KONTROLA UGOSTITELJSKIH OBJEKATA
APEL ZA POMOĆ TURISTIČKOJ INDUSTRIJI
HOTELI U SVE TEŽOJ SITUACIJI, POLOVINA ZATVORENA
OTKAZAN SABOR TRUBAČA U GUČI
ODLOŽENA DRINSKA REGATA U LJUBOVIJI
NOVI TERMIN ZA FESTIVAL VINA INTERFEST 2020
OBUSTAVLJENI ULASCI U GRČKU ZA DRŽAVLJANE SRBIJE
DODELJENA PRIZNANJA “ETNOBREND GODINE” ZA 2019.
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs