Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

OTVARANJE RESTORANA I KAFIĆA U MAJU

Beograd, 19.4.2020. - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući sinoć na TV Pink, najavio je da će restorani i kafići biti otvoreni u periodu između 4. i 11. maja, ali da će morati da se poštuju mere za sprečavanje virusa, odnosno držanje distance.
U tom periodu očekujemo i kontrolisano otvaranje banja, tržnih centara, međugradskog saobraćaja, aerodoroma..., najavio je predsednik govoreći o ublažavanju mera uvedenih zbog širenja pandemije, među kojima su i postepeni izlazak starijih osoba iz dosadašnje izolacije, otvaranje zanatskih radnji krajem aprila, početak rada fabrika, kao i isplata po 100 evra svim punoletnim osobama sredinom maja.
Predsednik Vučić je takođe saopštio da će Vlada Srbije izdvojiti dodatne dve milijarde za turističke vaučere i pozvao građane da obiđu Srbiju. Predsednik je preporučio da se ne žuri na godišnje odmore, a ako se ide - da se ide po Srbiji, navodeći da mnogi naši građani još nisu otkrili koliko je Srbija lepa i koliko ima atraktivnih mesta koja treba posetiti. Naveo je da su novoizgrađeni hoteli na Fruškoj gori bolji od slovenačkog Čateža, gde idu mnogi naši; da je Vrnjačka Banja bolja od Baden Badena, da treba posetiti Sokobanju, Rtanj, Zlatibor, Kopaonik, Staru Planinu, Borsko jezero, Srebrno jezero, Golubac, Taru..."Mnogo je predivnih mesta. To ljudi treba da vide", istakao je predsednik i podsetio da imamo odlična vina, koja mogu da se takmiče sa najboljima u svetu."Obiđite Srbiju da upoznate koliko je to divna zemlja. Zemlje koje nemaju more, Bog je darovao sa svim drugim“, rekao je Vučić.
Preporuku da se odmor treba iskoristiti u vlastitoj zemlji, juče je ponovio i dr Predrag Kon. „Treba biti oprezan sa planiranjem letovanja, a jasno je da ćemo imati neki nivo preporuke“, rekao je on i dodao: „U skladu sa ukupnom epidemiološkom situacijom dajemo odgovorne preporuke zasnovane na onome što sada znamo. Ja lično sam govorio uvek je bolje biti u svojoj zemlji i ne dobiti neku infekciju ovakvog tipa u tuđoj zemlji. Ja lično neću ići, a putujem uvek. Putovaću i sada u okviru Srbije, jer zbog toga što se ovde osećam bezbednije i sigurnije“.
I u Turističkoj organizaciji Srbije (TOS) očekuje da će se najveći broj naših građana odlučiti za odmor u Srbiji. Kako je za RTS izjavila Lijana Stanković, veruje se da će veći broj noćenja domaćih turista jednim delom ublažiti štetu u turizmu nastalu time što stranih turista neće biti ili će ih biti u manjoj meri nego prethodnih godina.

Vesti

IZABERI SVOJU AVANTURU #VIDISRBIJU – LJUBOVIJA
OTVOREN TURISTIČKI INFORMATIVNI CENTAR U SURČINU
SLIKA "KOSOVKA DEVOJKA" BIĆE IZLOŽENA U STAROM DVORU
SVEČANO OTVARANJE SEZONE U SKADARLIJI, 6. JUNA
PROMOCIJA PONUDE BANJE VRUJCI I DIVČIBARA
SEKTORU TURIZMA POVOLJNI KREDITI FONDA ZA RAZVOJ
POZIV LOKALNIM SAMOUPRAVAMA DA POMOGNU HOTELIJERE
YUTA: AGENCIJE SPREMNE DA REALIZUJU PUTOVANJA
VIDI SRBIJU - POSETI DONJE PODUNAVLJE
ZA JEDAN DAN PODELJENO 6.700 VAUČERA ZA ODMOR U SRBIJI
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs