Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

LETNJA KAMPANJA "IZABERI SVOJU AVANTURU, VIDI SRBIJU"

Beograd, 11.05. 2020. - Turistička organizacija Srbije (TOS) danas je najavila početak letnje promotivne kampanje u Srbiji pod sloganom "Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju". Ispred Milenijumske kule Gardoš u Zemunu, predstavljanju ove kampanje prisustvovao je i potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić. On je tom prilikom poručio da će kroz ovu kampanju Srbija predstaviti sve svoje prirodne lepote, pre svega domaćim gostima i turistima, pošto oni ove godine postaju glavni adut za turizam u Srbiji. Precizirajući da se u novonastaloj situaciji izavanoj pandemijom, i većina drugih zemalja sveta okreće domaćim turistima, Lajić je pozvao sve građane i građanke Srbije da ceo odmor, deo odmora ili jedan vikend provedu na nekoj od destinacija u našoj zemlji. On je dodao da je ovo i prilika da se Srbija u pravom svetlu predstavi domaćem gostu i da se pokaže šta sve Srbija ima u turističkom smislu. Ministar Ljajić je podsetio da od 13.maja počinju prijave za korišćenje novih 400.000 vaučera za odmor u Srbiji i pozvao ugostitelje i hotelijere da se prijave za prihvatanje gostiju sa vaučerima. Dodao je da je do sada prijavljeno oko 1.500 ugostitelja i da se očekuje da će novi koji će se prijaviti biti pre svega iz Beograda i Novog Sada pošto su to novi gradovi u kojima mogu da se koriste vaučeri. On očekuje da će vaučeri produžiti turističku sezonu, tako da ona neće biti ograničena na dva ili tri meseca, već će potrajati do kraja godine. Istovremeno, na ovaj način smanjiće se i šteta koja će nastati zbog manjeg broja međunarodnih putovanja, naglasio je Ljajić.
Direktor Turističke organiozacije Srbije Marija Labović rekla je da se kroz kampanju "Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju" predlaže našim građanima da posete destinacije u Srbiji, s tim da se želi skrenuti pažnja ne samo na one destinacije koje inače generišu veliki broj turista, kao što su planine i banje, već i na one koje su do sada bile manje posećene. Ona je pozvala građane Srbije da posete sajt TOS-a, profile TOS-a na društvenim mrežama, kao i da prate spotove i objave kroz štampane i ostale medije, kako bi dobili ideju koje je pravo mesto za njih u Srbiji i gde da provedu odmor. „Svaka staza, zaseok, planina i jezero je nova avantura“, rekla je Labović još jedanput pozivajući građane da „izaberu svoju avanturu i posete Srbiju“.
Na promociji kampanje "Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju" novinarima se obratio i gradski sekretar za privredu Milinko Veličković koji je naveo da je turizam najviše pogođen pandemijom, ali da su turistički potencijali očuvani. On je pozvao sve zainteresovane da posete Beograd, napominjući da se u proteklih nekoliko godina dosta radilo na uređenju grada, šetačkih zona, izletišta i drugih turističkih sadržaja. Veličković se zahvalio i Ministarstvu trgovine i turizma na izmeni uredbe za korišćenje vaučera kojom su uključili Beograd među destinacije u kojima se mogu koristiti vaučeri, te naveo da u srpskoj prestonici ima oko 1.750 registrovanih jedinica privatnog smeštaja, odnosno oko 4.200 ležajeva.

Vesti

DRUGI "TESTIVAL" 17. I 18. OKTOBRA
GOSPOJINSKI FESTIVAL LJUBAVI I VINA
SABORSKO PRELO U TRŠIĆU 20. SEPTEMBRA
PROMOCIJA BANJE VRUĆICE U NOVOM SADU
DRUGI WINE GARDEN U BOTANIČKOJ BAŠTI
SAJAM TRADICIONALNE HRANE I VINA NA SAVA PROMENADI
"INTERFEST" I "UKUSI VOJVODINE" OD 10. DO 13. SEPTEMBRA
DOMAĆI TURISTI U JULU SMANJILI PAD TURISTIČKOG PROMETA
LJUBIČEVSKE KONJIČKE IGRE BEZ PRISUSTVA PUBLIKE
NOVI REŽIM ULASKA U EGIPAT
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs