Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

DRUGI "TESTIVAL" 17. I 18. OKTOBRA

Beograd, 21.9.2020. - Srbija je među zemljama čiji stanovnici najviše konzumiraju hleb i proizvode od testa. Ako ste i vi zaljubljenik u hleb, TESTIVAL je pravo mesto za vas. Manifestacija će se održati 17. i 18. oktobra u Dorćol Platzu. Za Testival #2 odabrana je tema: HLEB, pa će miris svežeg hleba i peciva širiti Dorćolom. Tokom istorije duge preko šest hiljada godina, hleb je uvek odražavao specifičnost kulture u kojoj je pripreman, i nikada nije bio samo puki proizvod za preživljavanje, već je imao duhovno i obredno značenje. Način na koji je milenijumima pripreman i konzumiran, čini ga osnovnim činiocem kulture ishrane i kulturnog nasleđa jednog naroda.
Prvi dan Festivala TESTIVAL #2, 17. oktobar, je Međunarodni dan nematerijalnog kulturnog nasleđa, pa će panel diskusija: „Hleb naš nasušni“, biti upravo u čast hlebu i istorijatu hleba kroz vekove. Učesnici panel diskusije biće: Biljana Đorđević, Snežana Đuričin, Milica Aleksić i Dimitrije Vujadinović. Moderator će biti Miodrag Ilić, predsednik Udruženja Testival i autor knjige Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Organizator Festivala, Udruženje TESTIVAL, i ovaj put priprema sjajan program radionica i predavanja, pa će svi posetioci imati priliku da nauče mnoge veštine pripreme hleba i testa, uz praktične savete i besplatnu degustaciju nakon toga.
Glumica Gorica Popović će drugog dana TESTIVALA #2, u nedelju 18. oktobra održati radionicu, koja će nam otkriti sve njene kulinarske tajne pravljenja sitnih kolača! Da sve bude na visoko profesionalnom nivou, pobrinuće se tim METRO HoReCa centra, zajedno sa Junior Chefs Club-om. Oni će oba dana Testivala #2 praktično pokazati kako se mese posebne vrste hleba od tamnog ili bezglutenskog brašna.
Asocijacija autentičnih hedonista će drugog dana Testivala #2 pripremati zdrav hleb bez kvasca i aditiva, na savremen način u kućnim uslovima i od celog zrna. Posebna atrakcija drugog dana biće radionica koju će voditi majstor pekar Miloš Damjanović, prvak Srbije u pravljenu bureka sa sirom.
Tradicionalne, zdrave namirnice iz organskog okruženja, biće u fokusu svih izlagača. Više od 30 izlagača iz cele Srbije predstaviće proizvode od testa, a biće tu i raznih domaćih sokova, džemova, meda... Stručni žiri Saveta festivala će od izlagača izabrati one koji su se posebno iskazali, a koji će poneti laskave titule: Najbolji Testival brend i Najbolji Testival proizvod.

Vesti

SVEČANOST PUŠTANJA U RAD GOLD GONDOLE
KONKURSI ZA SUBVENCIJE, DOTACIJE I KREDITE
RENOVIRANI SAVSKI TRG SE OTVARA 27. JANUARA
REŠAVANJE VODOSNABDEVANJA KLJUČNO ZA RAZVOJ TURIZMA
NEMA ORGANIZACIJE DOČEKA NOVE GODINE
ODOBRENA SREDSTVA ZA 100.000 VAUČERA
SASTANAK U POKRAJINSKOM SEKRETARIJATU ZA PRIVREDU I TURIZAM
SUBVENCIJE AGENCIJAMA ZA GARANCIJE PUTOVANJA
SASTANAK SA TURISTIČKIM ORGANIZACIJAMA VOJVODINE
SEZONA ZNAČAJNA, ALI JE PRIORITET ZDRAVLJE LJUDI
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs