Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

TOB: OBILAZAK OPŠTINE VOŽDOVAC

Beograd, 2.11. 2020. - U cilju što podrobnijeg predstavljanja ukupne ponude našeg glavnog grada u narednom periodu, Turistička organizacija Beograda(TOB) nastavlja sa obilaskom beogradskih opština i danas su njeni predstavnici obišla brojne turističke lokacije gradske opštine Voždovac u saradnji sa čelnicima ove gradske opštine.
Direktor Turističke organizacije Beograda, Miodrag Popović, i rukovodilac Sektora za turizam u Sekretarijatu za privredu, Marija Vuković, sa saradnicima, održali su radni sastanak sa članom opštinskog veća Milanom Mratinkovićem, pomoćnikom predsednice opštine Voždovac Slavenom Andrićem, članom veća za kulturu Andrijanom Rusić i narodnim poslanikom Vukom Mirčetićem.
Nakon sastanka, delegacija je posetila spomen kuće Stepe Stepanovića i Milunke Savić, zatim spomen park Jajinci, sedište Udruženja Naše ruke, Eko Park i etno restoran i destileriju Sučević M.
Spomen kuće Stepe Stepanovića i Milunke Savić predstavljaju dva veoma značajna kulturno istorijska spomenika. Vojvoda srpske i jugoslovenske vojske Stepa Stepanović, učesnik je svih šest ratova koje je Srbija vodila od 1876. do 1929. godine. Rođen na Kumodražu, ovaj istaknuti stanovnik Voždovca bio je nosilac 35 domaćih i stranih odlikovanja.
Milunka Savić- Gligorijević je srpska heroina balkanskih ratova i Prvog svetskog rata. Bila je žena sa najviše odlikovanja u istoriji ratovanja.
Strelište u Jajincima je vojni objekat koji je nemačka okupaciona komanda pretvorila u mesto za masovnu likvidaciju zatvorenika iz logora Banjica, Topovske šume, Sajmište i beogradskih zatvora. Strelište je posle rata uređeno kao spomen park.
Nacionalna asocijacija za stare i umetničke zanate i domaću radinost „Naše ruke“ bavi se očuvanjem tradicionalnih zanata i nacionalne kulturne baštine, kroz saradnju sa oko 500 zanatlija iz čitave zemlje. Udruženje vodi izložbenu postavku Suveniri sveta, zatim Muzej opančarstva i postavku "Junaci u opancima".
Eko park je imanje na oko 12km od centra Beograda, na čijih se 7 hektara prostire jezero, viseći most, više od 900 sadnica voća, vinograd i mini zoo vrt. Hotel Sučević M se nalazi na obroncima Avale, i nudi tradicionalne specijalitete u konobi u okviru hotela.

Vesti

SVEČANOST PUŠTANJA U RAD GOLD GONDOLE
KONKURSI ZA SUBVENCIJE, DOTACIJE I KREDITE
RENOVIRANI SAVSKI TRG SE OTVARA 27. JANUARA
REŠAVANJE VODOSNABDEVANJA KLJUČNO ZA RAZVOJ TURIZMA
NEMA ORGANIZACIJE DOČEKA NOVE GODINE
ODOBRENA SREDSTVA ZA 100.000 VAUČERA
SASTANAK U POKRAJINSKOM SEKRETARIJATU ZA PRIVREDU I TURIZAM
SUBVENCIJE AGENCIJAMA ZA GARANCIJE PUTOVANJA
SASTANAK SA TURISTIČKIM ORGANIZACIJAMA VOJVODINE
SEZONA ZNAČAJNA, ALI JE PRIORITET ZDRAVLJE LJUDI
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs