Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

“DANI LUDAJE” U KIKINDI OD 9. DO 12. SEPTEMBRA

Beograd, 1.9.2021. - Ovogodišnja, 36. po redu, manifestacija Dani ludaje u Kikindi održaće se od 9. do 12. septembra - najavljeno je juče na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama Turistička organizacija Srbije u Beogradu.
“Dani ludaje” su neraskidivi deo tradicije i prepoznatljiv simbol Grada Kikinde. Kako je rečeno, od skromne gradske priredbe, stvorena je manifestacija koja promoviše sve turističke, ali i privredne i kulturne potencijale Kikinde, kao i vrednosti severnobanatske sredine ne samo u našoj zemlji, nego i u inostranstvu.
Manifestaciju svake godine poseti više desetina hiljada gostiju iz Srbije i inostranstva, a tokom četiri dana u ponudi im je mnoštvo događanja od Banatskog fruštuka u najvećoj gostinskoj sobi Evrope, preko nastupa kulturno umetničkih društava, pa do defilea maskiranih predškolaca koji naprave pravu atrakciju kada njih više od 500 prošetaju gradom obučeni u plodove jeseni. Organizuju se i izložbe, Mini sajam preduzetnika, Kinderbal, internacionalni skup enigmata, vaterpolo turnir, takmičenje u gađanju glinenih golubova, i mnogo toga drugoga.
Milena Živkov, članica Gradskog veća za kulturu, i Jasmina Milankov, v.d. direktora Turistička organizacija Grada Kikinde, istakle su da srž manifestacije čini takmičenje odgajivača za najtežu i najdužu ludaju. Prijava i registracija takmičara je 11. septembra od 9 časova, a proglašenje pobednika i dodela nagrada je u 14 časova na Gradskom trgu uz pozdravnu reč domaćina i muzičko-scenski program.
Aktuelni rekordi su iz 2019. godine: najteža izmerena ludaja proizvođača Dušana Jankova iz Novog Sada imala je težinu od 639,5 kilograma, a najdužu ludaju od 366 centimetara proizveo je Goran Lazić iz Kikinde.
Neizostavni deo “Dana ludaje” su i večernji koncerti koji upotpunjuju program manifestacije. Ove godine nastupiće primadona Jadranka Jovanović sa horom i orkestrom Kulturnog centra Kikinde “Attendite” (9. septembar), rok grupe Kerber i Riblja čorba (10. septembar), Svetlana Ceca Ražnatović (11. septembar) i Zvonko Bogdan (12. septembar).
Već tradicionalno, uz konferenciju za medije, organizatori “Dana ludaje” su organizovali promociju manifestacije u Knez Mihajlovoj ulici i tom prilikom su uz pesmu dečjeg hora iz PU “Dragoljub Udicki”, Tamburaškog orkestra KC Kikinda i degustaciju pite od ludaje, Beograđani pozvani da posete ovu manifestaciju.

Vesti

OSMI ROĐENDAN "ER SRBIJE" UZ PROMOTIVNU AKCIJU
MINISTARKA MATIĆ POSETILA APATIN
U TOKU JE KONKURS ZA NAGRADU "TURISTIČKI CVET"
USPOSTAVLJA SE DIREKTAN LET ANKARA - BEOGRAD
BOJČINSKE KONJIČKE IGRE U NEDELJU, 17. OKTOBRA
PROMOCIJA BEOGRADA I SRBIJE U ANKARI
TREĆI "TESTIVAL" U DORĆOL PLACU 9. I 10. OKTOBRA
ZLATIBORSKI LOKALITETI DOSTUPNI I U VANSEZONI
PROMOCIJA OLIMPIJSKOG CENTRA "JAHORINA" U BEOGRADU
GOSTIJU VIŠE ZA 36 ODSTO NEGO U 2020. GODINI
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs