Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

TREĆI "TESTIVAL" U DORĆOL PLACU 9. I 10. OKTOBRA

Beograd, 7.10.2021. - Danas je u prostorijama Turističke organizacije Srbije održana konferencija za medije na kojoj je najavljen Festival testa, testenine i hleba TESTIVAL #3. Manifestacija će biti održana u Dorćol Placu u subotu i nedelju, 9. i 10. oktobra, od 11 do 19 časova, oba dana. Kako je najavio Miodrag Ilić, predsednik Udruženja TESTIVAL, posetioci će moći da se upoznaju sa ponudom (uz akcijske cene) preko 30 izlagača i prisustvuju na nekoliko radionica sa degustacijom. Među izlagačima su, između ostalih, proizvođači testenina, hleba, kora, instant nudli, pita, brašna, kolača, ali i sokova, džemova, ajvara, vina, itd. Osnovna tema radionica trećeg TESTIVAL-a su vanilice, pa će već u subotu, posle svečanog otvaranja, Tanja Vujčić (“Tanjini kolači”) održati radionicu “Kako se prave vanilice”. Vanilice će se spremati i u 14 časova u okviru inkluzivne radionice u saradnji sa Savezom udruženja MNRO. Na radionici u nedelju u 12 časova Milica Bosnić (“Savršenilice”) će otkriti kako se prave savršene vanilice. Sponzor i partner profesionalnih edukacija i na ovom Testivalu je Metro Horeca & Centar zajedno sa Serbian Juniors Chefs Club -om. Kako je najavila Jovana Antović, rukovodilac za javne politike i korporativne komunikacije u METRO Cash & Carry Srbija, prva master chef radionica u subotu u 13.15 časova biće posvećena slanom prhkom testu kroz koncept funkcionalne hrane zastupljen u samom zamesu i kroz različita punjenja koja mogu pozitivno uticati na zdravlje. Druga master chef radionica u nedelju u 13 časova biće u znaku slatkih zalogaja od prhkog testa tipa vanilica sa fokusom na funkcionalna punjenja (kremovi sa liofilizovanim voćem). Takođe u nedelju, u 14 časova, održaće se predstavljanje grada Vranja i turističke organizacije Vranja, dok je u 15 časova rezervisano vreme za radionicu “Wai Wai nudle - testo sa ukusom Istoka” koju će voditi Dejan Ilić, potpredsednik Udruženja Testival i profesionalni kuvar. Proglašenje najboljih izlagača i proizvoda održaće se u 16 časova. Cena jednodnevne ulaznice za Testival #3 je 200 dinara.

Vesti

U PRIPREMI KNJIGA "UKUSI HERCEGOVINE"
PROMOCIJA POONUDE BEOGRADA U SOLUNU
DOLAZAKA VIŠE ZA 35 ODSTO NEGO U 2020. GODINI
OTVOREN SAJAM TURIZMA I SEOSKOG TURIZMA
SAJAM ETNO HRANE I PIĆA NA BEOGRADSKOM SAJMU
DODELJENE “PRIZME” ZA NAJBOLJE U TURIZMU
NOVI LOGOTIP I VIZUELNI IDENTITET "TARA-DRINA"
SUSRET TUROPERATORA IZ ANKARE SA SRPSKIM AGENCIJAMA
USKORO IZLAZI JEDINSTVENA KNJIGA
MAČKOV DAN MLADOG PORTUGIZERA 19. NOVEMBRA
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs