Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

PROMOVISANE LEPOTE ZLATIBORA

Beograd, 24.2. 2018. - Raznovrsna i zanimljiva ponuda Zlatibora na 40. Sajmu turizma predstavljena je na zajedničkom štandu Turističke organizacije Zlatibora, čajetinskog JP Gold gondola i Opštine Čajetina.
TO Zlatibor na Sajmu promoviše sportski turizam i predstavlja nove programe i sadržaje za poredstojeću letnju turističku sezonu na „zlatnoj planini“, kako bi ona zadražala poziciju vrhunske turističke destinacije u Srbiji.
Lokalna samouprava planirala je nova ulaganja u infrastrukturu, koja će upotpuniti turističku ponudu Zlatibora. Biće uređene pešačke i biciklističke staze, nove parkovske površine i svakodnevno će biti organizovani izleti do obližnjih atraktivnih lokacija.
Ove godine je planiran završetak i puštanje u rad najznačajnijeg infrastrukturnog projekta – Gold gondole, panoramske žičare-gondole, koja će putnike prevoziti od centra Zlatibora do Ski-centra Tornik. Pored toga, porast domaćih i inostranih turista, od kojih najveći broj dolazi iz bivših jugoslovenskih republika, ali i iz Kine, Rusije, Nemačke i Holandije, u narednom periodu zavisiće i od stavljanja u funkciju aerodroma Ponikve, kod Užica.
Prošla godina za Zlatibor je bila jedna od najuspešnijih, a dobro je počela i 2018. godina, jer je tokom zimskog raspusta zabeleženo povećanje broja gostiju.
Pošto Zlatibor najčešće posećuju porodice sa decom, jedna od interesantnijih ponuda za predstojeću letnju sezonu biće zabavni parkovi – Avantura park i Dino park, koji su svoje kapacitete i sadržaje ove zime prilagodili zimskom turizmu i ponudili škole skijajnja.
Na ovom štandu posetioci imaju priliku i da prođu virtulenu turu trasom buduće gondole, tokom koje će posetioci moći da vide kako će izgledati realna i kompletna vožnja od centra Zlatibora, preko međustanice kod Ribničkog jezera, do vrha Tornika.
Putovanje virtuelnom turom traje dva i po minuta, dok će stvarna vožnja trajati oko 25 minuta. Očekuje se da će gondola biti završena i puštena u rad do kraja godine. Biće to najduža panoramska žičara na svetu, sa sajlom od skoro devet kilometara, koja će dodatno privlačiti pažnju i turista i investitora. (sajam.rs)

Vesti

STRANI TURISTI DALI BEOGRADU "ČETVORKU"
NOVOGODIŠNJI UKUS FEST 15. DECEMBRA
MANIFESTACIJA "SLAVAGASTRO" ODRŽANA U HOTELU "PALAS"
DODELJENE NAGRADE "TURISTIČKI CVET"
BROJ DOLAZAKA GOSTIJU KRUZERIMA BIĆE UDVOSTRUČEN
NASTAVLJEN RAST DOLAZAKA I NOĆENJA TURISTA
MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O DUNAVU I TURIZMU
PREMIJERA DOKUMENTARNOG FILMA O BEOGRADU U TURSKOJ
TOB NA SAJMU KONGRESNE INDUSTRIJE
TOS NA SAJMU U KRAGUJEVCU
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs