Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

OBELEŽAVANJE SVETSKOG DANA TURIZMA NA ADI 26. SEPTEMBRA

Beograd, 24.9.2021. - Svetski dan turizma biće i ove godine obeležen na Adi Ciganliji, jednoj od TOP 10 turističkih atrakcija Beograda, sa vrhunskom ponudom u prirodnom ambijentu i brojnim sportsko-rekreativnim kapacitetima. Svetski dan turizma je 27. septembar, a zvanično obeležavanje je ovaj put planirano dan ranije, u nedelju 26. septembra, od 11 do 17 časova, u vreme kad Adu tradicionalno pohodi veliki veliki broj posetilaca.
Na prostoru Kamen-grada, predviđenom za ovu manifestaciju, biće postavljeni promotivni štandovi izlagača, a kamion-bina poslužiće za emitovanje promotivnih filmova atraktivnih turističkih destinacija uz prateći muzički program.
Obeležavajući Svetski dan turizma, Javno preduzeće Ada Ciganlija u saradnji sa Gradom Beogradom, Inicijativom mladih za promociju evropskih vrednosti IMPEV i drugim partnerima, organizovaće prezentaciju svoje turističke ponude, predstavljajući istovremeno i turistički milje iz većeg dela Srbije.
Planirano je da se na platou Kamen-grada, među kamenim skulpturama na ulazu u Adu, predstave Turistička organizacija Srbije, Turistička organizacija Beograda, Turistička organizacija regije Zapadna Srbija (TO Prijepolje, TO Dragačevo, TO Požega, TO Sjenica, udruženja za izradu suvenira Etno stil Jojić), Dunavski centar za kompetenciju, Kamping asocijacija Srbije, Udruženje žena „Mimoza“ iz Stare Pazove, JKP Gradske pijace i, naravno, domaćin - JP Ada Ciganlija. Manifestaciju podržavaju kompanije Voda Vrnjci, Keprom i Orion Telekom.
Agencija Ujedinjenih nacija za turizam (UNWTO) je kao temu ovogodišnjeg Svetskog dana turizma 2021. godine odredila - Turizam za inkluzivni rast. Biće to dobra prilika da se pogleda malo dublje i dalje od uobičajenih turističkih statistika, da pokažemo i iskreno priznamo kako, zapravo, iza svakog broja i ostvarenog parametra u turizmu - stoji čovek, osoba nadahnuta poslovnim idejama, spremna da prihvati izazove, postavi i ostvari ciljeve
Organizatori se zato priključuju ovogodišnjem pozivu UNWTO i proslave jedinstvenu sposobnost turizma koja omogućava svakom akteru u toj industriji da ne posustane i da ne zaostaje, već da hvata korak sa svetom koji se ponovo otvara i gleda u budućnost.
Svetski dan turizma, koji se globalno obeležava svake godine, ima za cilj da jača svest o društvenoj, kulturnoj, političkoj i ekonomskoj vrednosti turizma i doprinosu koji taj sektor može dati u procesu ostvarenja ideje održivog razvoja.
Ovogodišnja manifestacija biće održana uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera.

Vesti

DDOR OSIGURANJE: AKCIJA URBANOG POŠUMLJAVANJA
MEDIJI IZ BIVŠE SFRJ GOSTI BEOGRADA I NOVOG SADA
POLJOPRIVREDNI SAJAM OD 21. DO 27. MAJA
FOTO KONKURS "OSETI DUH NOVOG SADA"
OTVORENA LETNJA SEZONA U SKADARLIJI
PREDSTAVLJEN PROJEKAT TOURCOMSERBIA
RAZNOVRSNI PROGRAMI POVODOM DANA KRAGUJEVCA
DAN DEMOKRATSKE KULTURE U UGOSTITELJSKO TURISTIČKOJ ŠKOLI
TURISTIČKA ORGANIZACIJA VOJVODINE NA SAJMU U BRATISLAVI
KARNEVALSKE SVEČANOSTI U BUDVI OD 29. APRILA DO 2. MAJA
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs