Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

USPOSTAVLJA SE DIREKTAN LET ANKARA - BEOGRAD

Ankara/Beograd, 15.10.2021. - Turistička organizacija Srbije je, u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda i Ambasadom Republike Srbije u Turskoj, sinoć u prostorijama Ambasade u Ankari održala promociju turističke ponude Srbije i Beograda. Promociji su prisustvovali predstavnici više desetina turističkih agencija, predstavnici medija iz Turske i Srbije, kao i diplomatski kor. Ovom prilikom je, kao deo promotivnih aktivnosti TOS-a, na ogradi ambasade, koja se nalazi na najprometnijoj lokaciji u Ankari, postavljena izložba koju čine najlepše fotografije naše zemlje. Prisutnima su se tokom promocije obratili ambasador RS u Turskoj gospodin Zoran Marković, Šamil Karakaš, direktor Anadolu Džeta, direktorka TOS-a Marija Labović i direktor TOB-a Miodrag Popović.
Ambasador Zoran Marković je zvanično najavio uspostavu direktnog leta Anadolu Džeta na relaciji Ankara - Beograd. Ocenio je da je ovo dalji korak u produbljivanju bilateralnih odnosa, a pre svega međusobnog upoznavanja turskih građana sa turističkim potencijalom Srbije i našeg glavnog grada. Prisutne je obavestio i da se priprema bilateralni sporazum o putovanju samo sa ličnim kartama što će dve destinacije dodatno približiti. Ove vesti su isto veče odjeknule u turskoj javnosti, a direktno sa događaja je izveštavala Anadolu agencija i TRT World.
Šamil Karakaš je takođe istakao važnost otvaranja nove linije sa aspekta interesa kompanije na čijem je čelu, i izrazio očekivanje da će se u najskorijem periodu po uspostavljanju direktnog leta, koji je za sada predviđen dva puta nedeljno, stvoriti potreba za uspostavom svakodnevnih letova na ovoj relaciji. Najavio je da će prvi komercijalni let biti obavljen 20. decembra ove godine.
Direktorka TOS-a Marija Labović istakla je značaj turskog tržišta za turizam Srbije i posebno se osvrnula na prednosti koje Srbija kao turistička destinacija ima na ovom tržištu, kao i glavne turističke proizvode za koje se očekuje da će privući veliki broj turskih turista.
Direktor TOB-a Miodrag Popović je istakao da je otvaranje direktnog leta na relaciji Beograd – Ankara izlazak Beograda na još jedno tursko tržište pored Istanbula, što će svakako značajno povećati broj gostiju iz ove zemlje, koja je već godinama na samom vrhu dolazaka u Beograd.
Posle prezentacije održan je radni sastanak ambasadora sa direktorima TOS-a, TOB-a i Anadolu Džeta, gde su konkretizovani dalji koraci u oblasti promocije i formiranju programa organizatora putovanja, koji će realizovati turističke tokove na novouspostavljenoj relaciji. Dogovoreno je da na obe strane, pre realizacije prvog leta budu razmenjene promotivne posete predstavnika agencija i medija, čiji je zadatak da dodatno promovišu započeti projekat.

Vesti

DDOR OSIGURANJE: AKCIJA URBANOG POŠUMLJAVANJA
MEDIJI IZ BIVŠE SFRJ GOSTI BEOGRADA I NOVOG SADA
POLJOPRIVREDNI SAJAM OD 21. DO 27. MAJA
FOTO KONKURS "OSETI DUH NOVOG SADA"
OTVORENA LETNJA SEZONA U SKADARLIJI
PREDSTAVLJEN PROJEKAT TOURCOMSERBIA
RAZNOVRSNI PROGRAMI POVODOM DANA KRAGUJEVCA
DAN DEMOKRATSKE KULTURE U UGOSTITELJSKO TURISTIČKOJ ŠKOLI
TURISTIČKA ORGANIZACIJA VOJVODINE NA SAJMU U BRATISLAVI
KARNEVALSKE SVEČANOSTI U BUDVI OD 29. APRILA DO 2. MAJA
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs