Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

NAJAVLJENI SAJAM DUNAVA I GOLUBAČKI KOTLIĆ

Beograd, 22. 7. 2019. - Turistička organizacija Golubac i ove godine po 12. put organizuje “Sajam Dunava 2019”(sa 54. ”Golubačkim kotlićem”) kao jedan od najvažnijih događaja opštine Golubac, a prepoznatljiv u celoj Srbiji. Manifestacija će se održati u Golupcu, na obali Dunava, od 25. do 28. jula 2019. godine i predstavlja jednu od poznatijih manifestacija u zemlji, sa već izgrađenom tradicijom. O Sajmu Dunava 2019 i turističkoj ponudi Golupca danas su na konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji Srbije govorili Vojislav Živanović, v.d. direktor TO Golubac, Marko Stojaković, zamenik predsednika Opštine Golubac i Sreten Živković, vodič na tvrđavi Golubački grad.
Organizator manifestacije je Turistička organizacija Golubac uz podršku Opštine Golubac i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Oprobanu koncepciju kolažnog tipa festivala čine kvalitetni sadržaji koji doprinose bogaćenju kulturnog života zajednice, kako lokalnog stanovništva, tako i posetilaca i gostiju. „Ima za svakog ponešto, od ‘zmajevog sela’ za najmlađe do koncerata ozbiljne muzike za one najozbiljnije“, rekao je Vojislav Živanović. v.d. direktor TO Golubac. Najavljeno je da će svečano otvaranje 12. Sajma Dunava biti u tvrđavi Golubački grad 25. jula uveče, posle čega će uslediti koncerti ansambla Renesans i umetnika na violini i violončelu. Tog prvog dana manifestacije predviđene su i viteške igre. Jedna od najstarijih turističkih manifestacija u Srbiji 54. Glubački kotlić, takmičenje u spremanju riblje čorbe, održaće se u subotu 27. jula. Od 26. do 28. jula u etno dvorištu biće izložena stara jela i rukotvorine, na Dunavu će se takmičiti jediličari, nastupaće kulturno-umetnička društva… Predviđene su i demonstracije starih viteških borbi i zanata, kao i starih golubačkih igara (popika, kolo kaiša…). Svako veče biće završeno koncertom poznatih izvođača, pa će 26. jula nastupiti Davor Jovanović, 27. jula Amadeus bend i 28. jula Dejan Petrović Big bend.
Golubac je turističko mesto, čijoj je prepoznatljivosti poslednjih godina itekako doprinela renovirana Golubačka tvrđava, ovog časa verovatno najveća istorijsko turistička atrakcija na donjem toku Dunava, kroz Srbiju. Kako je rečeno, od otvaranja 30. marta do 1. jula obnovljenu tvrđavu posetilo je 44.000 ljudi, od čega su jedna trećina bili stranci. Očekuje se da će tvrđava u ovoj godini imati više od 100.000 posetilaca. Zamenik predsednika Opštine Marko Stojaković naveo je i ostala ulaganja u privredu i turizam Golupca (manastir Tumane, biciklistička staza, novi sportski tereni, otvaranje fabrike dečje konfekcije…). Na novinarsko pitanje o smeštajnim kapacitetima, direktor TO Golubac Vojislav Živanović je istakao da ih nema dovoljno, ali da je turizam prepoznat kao razvojna privredna grana i da se svakodnevno vrši prijavljivanje i kategorizacija novog smeštaja. Trenutno je gostima na raspolaganju oko 200 ležajeva u privatnom smeštaju i 150 u hotelu.

Vesti

PREDSTAVLJANJE GOLUPCA NA BEOGRADSKOM SAJMU
POČEO 42. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA U BEOGRADU
SVI PUTEVI VODE NA SAJAM TURIZMA
TOS NA POSLOVNOJ BERZI U IZRAELU
TOB NA SAJMU SLOVAKIATOUR U BRATISLAVI
ŠETNJE "KULTURNA BAŠTINA TOPČIDERA" I U 2020. GODINI
SRBIJA NA SAJMU KONGRESNOG TURIZMA U LJUBLJANI
TRADICIONALNA PLIVANJA ZA ČASNI KRST
TURISTIČKA PONUDA BEOGRADA NA SAJMU TURIZMA U BEČU
BOGATE ANIMACIJE NA ŠTANDU TOS-a U ŠTUTGARTU
< novije vesti arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs