Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

PROMOCIJA POONUDE BEOGRADA U SOLUNU

Beograd, 1.12.2021. -Turistička ponuda Beograda Visit Belgrade predstavljena je u Solunu pred članovima diplomatskog kora, uprave grada Soluna i solunske regije na čelu sa gradonačelnikom Konstantinosom Zevrasom.
Promociji su prisustvovali zamenica predsednika skupštine Beograda Andrea Radulović, gradski sekretar za kulturu Ivan Karl, zamenik direktora Turističke organizacije Beograda Slobodan Unković, direktorka Muzej grada Beograda Jelena Medaković, kao i brojni predstavnici medija i turističke privrede.
Prisutnima se obratila generalni konzul Republike Srbije Jasmina Milačić koja je pozdravila prisutne i poželela dobrodošlicu svim gostima, i tom prilikom istakla važnost saradnje dve prijateljske zemlje.
Gradonačelnik Soluna, Konstantinos Zervas, ukazao je na potrebu kontinuirane saradnje dva grada, kao i na uzajamnu podršku u promociji i razvoju turizma, privrede i kulture.
Zamenik direktora Turističke organizacije Beograda, Slobodan Unković, upoznao je prisutne sa ubrzanim razvojem Beograda na polju infrastrukture, izgradnje novih ambijentalnih celina, od kojih se posebno izdvaja Belgrade Waterfront, rekonstrukcija trgova i ulica, gde se posebno ističe uređenje Savskog trga i podizanje spomenika Stefanu Nemanji, utemeljivaču srpske države.
Takođe, poseban akcenat stavljen je na saobraćajnu infrastrukturu i početak izgradnje beogradskog metroa.
"Beograd danas ima 120 hotela i preko 10.000 kreveta u kategorizovanom privatnom smeštaju, nekoliko stotina atraktivno uređenih kafea, restorana i klubova, koji spremno, a u skladu sa svim epidemiološkim preporukama i merama povodom pandemije kovid-19 očekuju domaće i inostrane goste”, kazao je Unković. Kako je istakao, prisutni su detaljno informisani o celokupnom programu za vreme manifestacije "Beogradska zima" sa akcentom na novogodišnje i Božićne praznike.
O kulturno istorijskoj baštini i zanimljivostima govorila je direktorka Muzeja grada Beograda, Jelena Medaković, koja se ovom prilikom obratila na grčkom jeziku na oduševljenje svih prisutnih.
Ljiljana Alajbegović iz TOB-a zvanično je najavila studijsku posetu grčkih medija i agencija Beogradu u proleće 2022. godine.
Gostima su prikazani i promo filmovi, koji su na slikovit način približili turističke potencijale naše prestonice. Celokupan događaj su najavili i propratili istaknuti grčki mediji na čelu sa Omorfa Taksidia.

Vesti

BUGARSKI TUROPERATORI OBIŠLI SRBIJU
KAUBOJSKI GRAD NA ZLATIBORU PONOVO OTVOREN
VASKRŠNJI ETNO BAZAR U BOLJEVCIMA 16. APRILA
ODRŽAN UZAKROTA BALKAN SAMIT
"DANI BEOGRADA" OD 16. DO 19. APRILA
TRADICIONALNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
SAJAM HORTIKULTURE I DAROVA PRIRODE
KONKURS ZA „TURISTIČKU NAGRADU MARKO POLO 2022.“
TOB PREDSTAVIO NOVU PROMOTIVNU KAMPANJU
PROMOCIJA PONUDE ZRENJANINA NA SAJMU TURIZMA
< novije vesti arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs